Viser arkivet for januar, 2016

I Kristiansund

Mye båter i Kristiansund i dag…

Ved kai i Harstad i dag.

Containerskip….

Mb Bitihorn er oppkalt etter fjellet Bitihorn. Se fra Wikipedia…
Bitihorn (1607 moh.) er et fjell som ligger helt i den sørøstre delen av Jotunheimen. Fjellet ligger på grensen mellom kommunene Vang og Øystre Slidre, begge i Oppland. Toppen av Bitihorn ligger markerer kommunegrensen. Fylkesvei 51 passerer like på østsiden av Bitihorn, like sør for Valdresflya.
M/B Bitihorn har gått i fast rute på innsjøen Bygdin siden 1912. Båten går 2 ganger daglig mellom Eidsbugarden og Bygdin, og stopper ved Torfinnsbu.

Mere stoff om Bitihorn på A/S Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap. se link
Bilder fra Eidsbugarden i kommentarfeltet.
Artig tråd med Bitihorn på land

Opplysninger om Balder på linken
Balder gikk ut fra Vallø i Oslofjorden i soloppgangen.

På vei ut fra Funchal

6. januar 2016 ved kai hos Hamek. i Harstad. Den russiske frysetråleren “Taurus”, bygget i 2013 ved Uljanik Shipyard, Pula, Kroatia for Murmansk Trawl Fleet. Tromsø firmaet Cramaco har designet denne tråleren og alt av broutrustningen gjort av Tromsø firmaet J.M.Hansen.

Frysetråleren “Kongsfjord”, også denne med kurs for Møre og lossing. Etter lossing gikk de på verft på Raudeberg, Måløy. Her i Gimsøystraumen den 3. januar 2016.

Tjeldsundet 1. januar 2016. Tråleren “Arctic Swan” med stø kurs for Kloosterbotner i Ålesund for lossing, etter å vært i fiske jule og nyttårshelga 2015/16.