Tjelden med SS Leda på vei ut Byfjorden i Bergen

Er det noen gammle sjøulker som hvet hvilken Hurtigrute som er med på dette bildet? Bilde er fra 1972.

Klikk på bildet for å få full størrelse

Kommentarer

Hadde det ikke vært for at det antakelig er Byfjorden i Bergen, så ville jeg sagt at det var fra Breiangen i Oslofjorden, og at vi så Horten-Moss-ferja. I studietida tok jeg mange ganger hydrofoilen fra bryggene ved Rådhuset i Oslo til Horten når jeg skulle hjem. Det var en merkelig båt som la seg kraftig over i svingane. Lause tømmerstokker i fjorden satte stopper for hydrofoilen på disse kanter.

Det stemmer at dette er Byfjorden i Bergen ja.
Går det hydrofoiler på sjøen i andre land mon tro? Eller er denne type fartøy helt borte?

Det er nok ikke hurtigruten med SS Leda som steemer avgårde mot Newcastel :)

Tusen takk for hjelpen Rolf. Jeg har nå oppdatert tittelen på motivet.

Imponerende, Rolf, at du klarte å finne frem til identiteten.

Helt korrekt at dette er T/S “Leda” som er et meget karakteristisk, et kjent skue for mange! Den er dessverre hugget nå, faktisk så sent som i 2001! Hun var, imidlertid utrustet med steamturbiner som fremdrift, noe som dessverre ikke er forenlig med drivstofføkonomiske cruise. Forandre gjerne tittelen til T/S om du gidder!

Bilde fra FaktaOmFartyg , Nordens beste fartøyside ift passasjerfart:

Forresten! For dere som er interesserte i klassiske hurtigbåter så vil jeg varmt anbefale cybermagasinet Classic Fast Ferries , som er et flott magasin som utgis av Tim Timoleon. I menyen til venstre på siden finner du enkelt ny og gamle utgaver av magasinet.

Tom, det brukes mye hydrofoil i Hellas. Fly til Athen og ta bussen til Pireus og det er raske (gamle) hydrofoiler i faste ruter til øyene utenfor.

Glenn Eirik – se følgende spørsmål om T/S Leda – tenkte kanskje dette var en nøtt du ville klare å knekke :)

Leda
Skipet ble legendarisk her i Bergen- fordi hun overtok etter Venus og Leda- eller kom i tillegg. Hun gikk i allefall fortere. Og hun hadde fått noen tilskudd fra Staten- ved å la seg forsterke for krigsbruk. Sant eller usannt, dette var hva vi gutter og unge menn oppfattet. Leda kunne visstnok oppnå 20 knop-
På mange måter er hun en nesten glemt skipsteknologisk milepel- i likhet med andre store norske teknologiske fremskritt.
Nå til dags er det BI /NHH/LO og div byråkrater som skal drive " Norge" videre
iført kinesiske klær.

Annet (84 bilder)

 

Skipsfoto (911 bilder)

 

Bildesamlingen (9662 bilder)

 

Hurtigruter (280 bilder)

 

Historisk (40 bilder)

 
Annonse

Nye bilder